in

2014 Mercedes S63 AMG Coupé is Bloody Awesome

Het duurt nog tot 27 september voordat de nieuwe Mercedes-Benz S63 AMG uitgeleverd zal worden maar met deze promovideo heeft Mercedes ons helemaal wakker geschud. Wat een prachtige auto is de 2014 Mercedes S63 AMG Coupé!

De overtreffende trap van de S500 krijgt een twin turbo 5.5-liter V8 met een vermogen van 585 pk en 900 Nm koppel. De S63 AMG Coupé wordt in twee versies beschikbaar: met achterwielaandrijving en voor het eerst ook met het 4MATIC vierwielaandrijvingsysteem. Afhankelijk van de uitvoering sprint de C63 AMG middels een zeventraps AMG SPEEDSHIFT MCT van 0-100 in 3,9 of 4,3 seconden, waarbij de 4MATIC-uitvoering natuurlijk het snelste is.

De auto maakt gebruik van AMG’s Lightweight Performance strategie, deze lichtgewichtconstructie heeft het gewicht van de auto met 65 kg teruggebracht naar 1.995 kilogram. Of er verschil zit in gewicht tussen de RWD en de AWD-versie geeft Mercedes-Benz niet op.
De achterwielaangedreven S63 AMG Coupe is voorzien van MAGIC BODY CONTROL, van die kip reclame, en daarbij hoort ook de nieuwe functie “curve tilting”. Dankzij deze functie leunt de S63 AMG Coupé als het ware in een bocht, zodat de zijwaartse druk voor de inzittenden wordt teruggebracht waardoor de inzittenden nog steviger in hun stoel zitten. De curve tilting function kan worden geselecteerd als één van de drie rijstanden en is actief tussen 30 en 180 km/u. Daarnaast beschikt het MAGIC BODY CONTROL systeem standaard over ROAD SURFACE SCAN en Active Body Control (ABC).

Standaard staat de Mercedes S63 AMG Coupé op 19 inch, 10-spaaks velgen omhuld door respectievelijk 255/45R19 en 285/40R19 banden. Optioneel kan ook een maatje groter geselecteerd worden waar dan de optionele keramische schijven achter gemonteerd kunnen worden.

In onderstaande promovideo, inclusief diepe voice-over, zie je de uitvoering die wij zouden kiezen. In het zwart met zwarte velgen graag!

Video: 2014 Mercedes S63 AMG Coupé is Bloody Awesome

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar Legends - Arie Luyendyk

IndyCar Legends – Arie Luyendyk

Boze man gooit steen naar Aventador

Boze man gooit steen naar Aventador