in

2014 Porsche 919 Hybrid at Paul Ricard

De drie grote merken in de LMP1 klasse hebben inmiddels hun auto’s gepresenteerd. Audi deed het erg spectaculair met een rit door de straten van Le Mans, Toyota stelde de TS040 aan ons voor op Paul Ricard en Porsche op de beursvloer van Genève. Van de Porsche 919 Hybrid hadden we al wat promotievideo’s gezien maar aan echte pure actiebeelden ontbrak het nog, dus daar gaan we vandaag verandering in brengen.

Tijdens de eerste officiële testsessie voor het FIA World Endurance Championship reisden alle teams af naar Paul Ricard voor een gezamenlijk testsessie op het Franse circuit. Tijdens de tweedaagse testsessie reed Brendon Hartley in de nummer 20-Porsche (Bernard/Webber/Hartley) de snelste tijd, dat wil natuurlijk nog niets zeggen maar het geeft in ieder geval aan dat Porsche wel de snelheid heeft. De zes fabrieksauto’s van Audi, Porsche en Toyota legden in totaal zo’n 9.000 kilometer af met hun hybride raceauto’s.

Porsche heeft gekozen voor een 2.0 liter viercilinder turbomotor als krachtbron, ondersteunt door een tweetal ‘energy recovery systems’ waarbij de teruggewonnen energie tijdelijk wordt opgeslagen en als boost kan worden gebruikt. Porsche geeft een vermogen op van meer dan 500 pk en claimt nog eens 250 pk extra te halen uit de elektrische aandrijflijn. In totaal dus zo’n 750 pk, dat is 250 pk minder dan de Toyota TS040 maar vermogen is niet alles op Le Mans. Beelden van de Porsche 919 Hybrid op Paul Ricard zie je hier beneden.

Video – 2014 Porsche 919 Hybrid at Paul Ricard

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear - Middle East Special

Top Gear Middle East Special

Geen parkeerplek te klein voor deze Fransman

Geen parkeerplek te klein voor deze Fransman