in

2015 Ford Focus ST Promovideo

Ford presenteerde vorige week de gefacelifte Ford Focus ST, inmiddels is er ook bewegend beeldmateriaal en dat laten we graag aan jullie zien. Om te beginnen is de Ford Focus ST nu ook in een dieselvariant beschikbaar, de 2.0 TDCi heeft 185 pk en 400 Nm koppel. De sprint naar 100 km/h neemt 8,1 seconden in beslag en de topsnelheid ligt op 217 km/h. Geen hele spectaculaire cijfers als we eerlijk zijn, maar het gemiddeld verbruik ligt op 4,4 l/100 km en dat is dan wel weer netjes.

De benzinevariant behoudt de bekende 2,0-liter turbomotor met een vermogen van 250 pk en 360 Nm koppel. De acceleratie naar 100 km/h duurt slechts 6,5 seconden en de topsnelheid ligt op 248 km/h. Dat zijn de cijfers die je verwacht van een ST. Het gemiddelde verbruik bedraagt 6,8 l/100 km.

Het verbeteren van de rijervaring van de Focus ST was de belangrijkste doelstelling van de Global Performance Vehicle-groep. De sportophanging is voorzien van nieuwe voorveren en zowel voor als achter zijn de schokdempers sportiever afgesteld. In combinatie met specifieke stabilisatorstangen en de achtervering van de vorige generatie ST zijn de dynamische prestaties verder aangescherpt. Tel daarbij op dat de 2015 Ford Focus ST op nieuwe banden staat en de elektronische stuurbekrachtiging is aangescherpt en de Focus ST moet weer een heerlijk stuurijzer zijn. Beide ST-versies zijn voorzien van een sportief afgestemde, handgeschakelde korte zesversnellingsbak.

2015 Ford Focus STEen nieuwe motorkap, smallere koplampen, rechthoekige mistlampen, doorgetrokken zijskirts en diffuser naast de centraal geplaatste uitlaat geven de nieuwe Focus ST een sportiever en stoerder uiterlijk dan de vorige generatie. De nieuwe Focus ST is leverbaar vanaf begin 2015. De prijzen en specificaties worden in een later stadium bekend gemaakt

Persoonlijk vind ik de nieuwe Ford Focus ST zeer geslaagd, maar we horen natuurlijk graag wat jullie er van vinden. In onderstaande video’s zie je de 2015 Ford Focus ST op Goodwood in schitteren in diens promovideo.

Video: 2015 Ford Focus ST Promovideo

Focus ST op Goodwood

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Peugeot neemt een gok met de 2008 DKR

Peugeot neemt een gok met de 2008 DKR

Opel Astra Cup snoeihard eraf bij Flugplatz

Opel Astra Cup snoeihard eraf bij Flugplatz