in

DRIVE – Focus ST vs Astra OPC vs Megane RS

Na een weekje pauze is Chris Harris terug met een mooi item over Hot Hatches. In deze 20 minuten durende video test Chris de Ford Focus ST, de Opel Astra OPC en de Renault Megane RS. Deze uitgebreide review vindt plaats op het circuit en op de openbare weg zodat Chris de auto’s in iedere situatie tot het uiterste kan testen.

Ford Focus ST
De nieuwe Ford Focus ST doet het in tegenstelling tot zijn voorganger niet meer met een vijfcilinder. De 2.0-liter viercilinder turbomotor in de nieuwe Focus ST levert 250 pk en 360 Nm en staat garant voor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 6,5 seconden en een top van 248 km/h. Hij is verkrijgbaar vanaf €33.135

Opel Astra OPC
Voorin ligt een 2.0-liter viercilinder turbomotor met 280 pk en 400 Nm koppel, hiermee is de Astra OPC één van de de sterkste hot hatches van dit moment. De nieuwe Astra OPC is goed voor een sprint van 0 tot 100 km/u in 6 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. Nooit eerder was een Astra zo snel. De vanafprijs van de Astra OPC is €43.395,-.

Renault Megane RS
Ook de Renault Megane RS heeft een 2.0-liter viercilinder met turbo, deze produceert 265 pk en 360 Nm koppel, met een prijs vanaf €33.900 is de Franse hatchback zeer scherp geprijsd. De acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur vergt slechts 6,1 seconden.

Qua prestaties zijn de drie Hot Hatches redelijk gelijk, qua prijs is de Astra OPC verreweg het duurste, een lastige keuze dus. Misschien dat je na deze review van DRIVE een besluit kunt maken.

Video: Focus ST vs Astra OPC vs Megane RS

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

3 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

WTCC 2012 - Het seizoen van Tom Coronel

WTCC 2012 – Het seizoen van Tom Coronel

Jay Leno's Garage - SSC Ultimate Aero

Jay Leno’s Garage – SSC Ultimate Aero