in

BMW M135i vs Renault Megane RS Trophy

Het Hot Hatch segment bestond jaren lang uit voorwielaandrijvers, auto’s als de Renault Megane, Ford Focus, Opel Astra en natuurlijk de Volkswagen Golf. Vroeger dacht men altijd dat de grens voor een voorwielaangedreven auto rond de 200 pk lag, tegenwoordig is daar geen sprake meer van. De Renault Megane RS Trophy heeft maar liefst 265 pk op de voorwielen en dankzij een mechanisch sper differentieel kan hij dat vermogen ook nog goed kwijt.

BMW is met de M135i definitief toegetreden tot het Hot Hatch segement, de 3 liter 6-in-lijn motor heeft één Turbo en produceert daardoor 320 pk op de achterwielen. De BMW M135i heeft 55 pk meer dan de Megane RS Trophy en sprint daardoor 1.1 seconden sneller naar de 100 kilometer per uur, 4,9 sec tegenover 6.0 sec. Maar afgezien van het vermogen is de Franse Hot Hatch een stuk sportiever met zijn handgeschakelde 6-bak, stuggere vering en messcherpe besturing.

Ondanks dat beide auto’s tot het Hot Hatch segment behoren kun je ze eigenlijk niet met elkaar vergelijken, voornamelijk vanwege de prijs. De BMW M135i kost €53.000 terwijl de Renault Megane RS Trophy al verkrijgbaar is voor €34.000 euro, dat verschil van 19.000 euro is heel veel en maakt de keuze al weer wat gemakkelijker.

Video: BMW M135i vs Renault Megane RS Trophy

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2013 Audi RS6 Avant Promovideo

2013 Audi RS6 Avant Promovideo

Novitec Rosso Ferrari FF is Luid!

Novitec Rosso Ferrari FF is Luid!