in

2015 Mercedes-AMG C63 Promovideos

Maak kennis met de nieuwe Mercedes C63 AMG! Mercedes-Benz levert de C63 AMG in twee uitvoeringen, de standaardversie en de S-versie. Het verschil en alle details kun je hieronder lezen.

Het topmodel van de C-Klasse wordt aangedreven door een 4.0-liter V8 biturbomotor, gekoppeld aan een AMG SPEEDSHIFT MCT 7-traps transmissie, die nauw verwant is met de motor die de Mercedes-AMG GT aandrijft. De nieuw ontwikkelde achtcilinder heeft twee turbo’s die niet aan de buitenkant, maar tussen de cilinderbanken in V-opstelling zijn gemonteerd. Het voordeel is een compacter motorontwerp, een optimale respons en lage uitlaatgasemissies.

Geen downsizing qua aantal cilinders maar wel in cilinderinhoud, de 2200 cc die hij nu minder heeft wordt opgevangen door twee turbo’s waardoor het vermogen gewoon op niveau blijft. Dat wil zeggen, 476 pk en 650 Nm in de standaardversie en 510 pk en 700 Nm in de S-versie.

De Mercedes C63 AMG is in de sterkste uitvoering flink krachtiger dan de BMW M3 en de Audi RS5 en accelereert van nul tot 100 km/u in 4,0 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 kilometer per uur. Met 8,2 liter op 100 kilometer verbruikt hij aanzienlijk minder brandstof dan de vorige C63 AMG, 32 procent minder om precies te zijn. Dat is toch wel een groot voordeel van turbomotoren!

Het nadeel zullen we dan ook maar gelijk even benadrukken en dat is het geluid, waar de atmosferische C63 AMG een rauw beest was is dit een getemde tijger. Misschien dat hij in het echt beter klinkt maar in de video valt het geluid behoorlijk tegen, daarbij moeten we wel zeggen dat er een sportuitlaatsysteem als optie is met drie in- en uitschakelbare uitlaatkleppen.

Kopers kunnen kiezen uit een Limousine of Estate, beide maken hun werelddebuut op de Autosalon van Parijs en zijn vanaf begin 2015 te koop.

Video: 2015 Mercedes C63 AMG Promo

Road

Track

Estate on road

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Best Drivers Car 2014 - BMW I8 Hot Lap

Best Driver’s Car 2014 – BMW I8 Hot Lap

Waarom zou je afremmen voor een verkeersdrempel

Waarom zou je afremmen voor een verkeersdrempel