in

De nieuwe F80 BMW M3 Sedan

Mocht de tweedeurs M4 Coupe te krap zijn voor je dan heeft BMW ook nog de vertrouwde F80 BMW M3 sedan voor je in het gamma.

De motor heeft natuurlijk dezelfde specificaties, een hoogtoerige 431 pk sterke zescilinder M Power TwinPower Turbo motor met 550 Nm koppel. De zescilinder lijnmotor koppelt het energieke, hoogtoerige karakter van een motor zonder turbo aan de kracht van turbotechniek. De turbo maakt het eveneens makkelijker om wat extra pk uit het blok te halen, voor degene die dat nodig vinden.

In combinatie met de optionele M Double Clutch Drivelogic zevenversnellingsbak met launch control, volbrengen beide modellen de sprint van 0-100 km/u in 4,1 seconden. De launch control is ook voorzien van een Smokey Burnout-functie, die enige wielspin en dus rokende banden tolereert bij volle acceleratie.  De nieuwe krachtbron blinkt ook uit door zijn gemiddeld brandstofverbruik van: 8,3 l/100 km.

BMW M3

De F80 BMW M3 Sedan weegt 23 kilogram zwaarder dan de M4, 1.520 kg. Door toepassing van koolstofvezel versterkte kunststof delen (CFRP), zoals het dak, de aandrijfas en de uitlaatuiteinden, evenals het gebruik van aluminium in de carrosserie en het onderstel is de nieuwe generatie 80 kilogram lichter dan zijn voorganger.

De BMW M3 Sedan en de BMW M4 Coupé zijn uitgerust met het Active M Differential  en M Dynamic Mode. Met die laatste functie ingeschakeld laat het DSC wielslip toe zodat je relatief veilig kunt driften met de auto. Het systeem grijpt bij de limiet nog wel in, tenzij DSC volledig is uitgeschakeld. Welke zouden jullie aanschaffen de M4 coupe of de M3 Sedan?

Video: F80 BMW M3 Sedan Promovideo

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De nieuwe F82 BMW M4 Coupe

De nieuwe F82 BMW M4 Coupe

top-gear-polar-special

Top Gear Polar Special