in

2017 Audi TT RS Review

De nieuwe Audi TT RS is echt heel snel. Vanuit stilstand sprint deze voormalige kappersauto, want dat is de TT al lang niet meer, in 3.7 seconden naar 100 kilometer per uur en ook daarboven blijft 2,5-liter vijfcilinder turbomotor maar doortrekken, tot 280 km/h zelfs als je de begrenzer laat verwijderen.

Tussen de 1.700 en 5.850 toeren levert de vijfcilinder z’n maximale koppel van 480 Nm, het piekvermogen van 400 pk is beschikbaar tussen de 5.850 en 7.000 toeren. Het geluid dat de motor van Audi produceert is een heerlijk gedreun en gebulder, veel beter dan zijn concurrent de Porsche 718 Cayman S.

De RS ligt een centimeter dichter bij het asfalt dan gewone TT’s, is voorzien van brede, kleverige banden en een heel arsenaal aan elektronische hulpmiddelen die ervoor zorgen dat de auto in het juiste spoor blijft en alle grip benut. Met zijn vierwielaandrijving is hij sneller uit de bocht dan de BMW M2 en Porsche 718 Cayman met wie hij concurreert, maar deze auto’s zijn wellicht beter in het snellere bochtenwerk.

Met een vanafprijs van €87.900 is de Audi TT RS allerminst goedkoop en als je de roadster variant kiest ben je nog eens 3000 euro extra kwijt. Of de TT RS dat geld waard is zie je in de review van Carfection.

Video: 2017 Audi TT RS Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Deze-coureur-ging-helemaal-door-het-lint-na-een-crash

Deze coureur ging helemaal door het lint na een crash

M2K Motorsports Ford GT is de snelste ter wereld 469 kmh

M2K Motorsports Ford GT is de snelste ter wereld: 469,76 km/h!