in

2017 Ford Fiesta WRC is gespot en wat is hij gaaf!

Ford voegt zich bij de rest van haar concurrenten en is begonnen met het testen van de nieuwe, 2017 Fiesta RS WRC. Eerder zagen we al de bolides van Volkswagen, Citroën en Toyota en nu zien we dus de nieuwe rallyauto van Ford in actie, damn wat is hij gaaf!

Wat het FIA World Rally Championship volgend jaar zo interessant maakt is de nieuwe regelgeving die rallywagens breder, lichter en krachtiger maakt met veel agressievere aerodynamica. De Formule 1 ondergaat in 2017 eenzelfde soort reglementswijziging, maar waar bij F1 gewacht moet worden met testen tot na het seizoen, is het in het WRC toegestaan om gedurende het seizoen al te testen met de nieuwe rallymonsters.

Geheel vlekkeloos verliep de test op het Spaanse asfalt niet, Ott Tänak had nogal wat problemen met de nieuwe krachtbron die zo’n 380 pk moet gaan leveren. Maar als de motor goed loopt zijn deze bommetjes straks retesnel, laat 2017 maar komen!

Video: 2017 Ford Fiesta WRC

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

audi-r8-spyder-review

Audi R8 Spyder Review

pagani-huayra-bc-op-nordschleife-voor-een-recordpoging

Pagani Huayra BC op Nordschleife voor een recordpoging?