in

2017 Mercedes-AMG E63 S Review

Mercedes-AMG heeft de nieuwe generatie E63 en E63 S-modellen vorige maand geïntroduceerd, waarbij de laatste de meest geavanceerde en snelste E-Klasse aller tijden is. Hij staat pas vanaf maart bij de dealers, maar Carfection kreeg alvast een primeur en mocht de nieuwe Mercedes-AMG E63 S testen.

De nieuwe E63 sedans van AMG krijgen net als andere modellen een kleinere cilinderinhoud, maar de potente 4.0-liter twin turbo V8 beschikt in de S-uitvoering wel mooi over 604 pk en 850Nm koppel. Nul tot honderd gaat hierdoor in 3.3 seconden en de topsnelheid bedraagt, met het AMG Driver’s Pack, een indrukwekkende 300 km/h.

Een standaard negen-traps automatische transmissie met peddels achter het stuurwiel stuurt het vermogen naar alle vier de wielen. De E63 S 4MATIC is tevens uitgerust met een speciale ‘Drift Mode’, waarmee het mogelijk is om het vermogen uitsluitend naar de achterwielen te sturen. Deze modus is uiteraard niet echt bevorderlijk voor het benzineverbruik en dus kun je op de snelweg terug naar huis de V8-motor in een viercilinder veranderen, door het “Comfort” transmissieprogramma te selecteren de 1000 en 3250 tpm.

Uiteraard heeft Mercedes-AMG niet alleen aan de aandrijflijn gewerkt, maar ook aan het onderstel, de remmen, het sperdiff en de stuurbekrachtiging. Daarvoor meer in onderstaande review van Carfection!

Video: 2017 Mercedes-AMG E63 S Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ken Block Drift London

Ken Block Drifts London – De uitgebreide versie

Ford Focus RS Nordschleife Lap

Ford Focus RS Nordschleife Lap