in

2018 Porsche 911 GT2 RS krijgt minstens 650 pk

Een nieuwe spyvideo van de 2018 Porsche 911 GT2 RS, maar ditmaal hebben we ook wat meer informatie met dank aan EVO Magazine. Het Britse magazine mocht naast GT-baas Andreas Preuninger plaatsnemen in een prototype van de 991 GT2 RS en hij onthulde een hele hoop nieuwe info.

Laten we beginnen met het aandrijflijn. Volgens EVO is de motor gebaseerd op dezelfde 3,8-liter zescilinder die in de huidige 911 Turbo S ligt, echter opgewaardeerd met grotere turbochargers, meer turbodruk en een titanium uitlaat. Ook aanwezig in de nieuwe 911 GT2 RS is een waterinjectiesysteem dat inlaat-temperaturen koelt, wat we kennen van de BMW M4 GTS.

Volgens het interview wordt het vermogen “groter 650 pk en 750 Nm koppel” en Porsche claimt vooralsnog een tijd van nul naar honderd in “minder dan 3 seconden”. Het vermogen zal enkel naar de achterwielen gaan via een PDK-versnellingsbak. Hoewel dit misschien klinkt als een recept voor wederom een ‘widowmaker‘ is de 991 wat makkelijker te besturen dan zijn voorganger “It’s a joy to drive on the track, it’s so precise, it’s so nimble and agile and a lot easier to drive than a 997 GT2 RS, which was a brute, to the point where you couldn’t handle it sometimes. This one has more power, way more power.

Het gewicht zal naar verwachting uitkomen op 1.500 kg en met een Weissach pack kan er nog eens 30 kg bespaard worden. Preuninger zegt dat de laatste 20% van de ontwikkeling zich voordoet zodra de pre-productieauto’s van de band rollen, dat gebeurt in de komende weken.

Hieronder zien we één van de prototypes in actie op de Nordschleife, waar Porsche later dit jaar ook een rondetijd zal neerzetten met de GT2 RS.

Foto credit: Evo Magazine

Video: 2018 Porsche 911 GT2 RS

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Camaro rijdt tegen paal omhoog

Camaro-bestuurder rijdt tegen paal omhoog

The Wall of Champions

The Wall of Champions