in

Ongelooflijke Save in een Porsche 996 GT2

De Porsche 996 GT2 staat bekend als “widowmaker” vanwege zijn nogal listige rijeigenschappen. In deze video rijden we mee met een Porsche 996 GT2 tijdens de Freies Bergrennen als ineens de achterkant uitbreekt bij een snelheid van 150 kilometer per uur. Bij deze snelheid is een aanvaring met een bergwand of een rij bomen in negen van de tien gevallen dodelijk. Hoe deze bestuurder erin slaagde om de Porsche uit een verschrikkelijk crash te houden is bij ons nog steeds een raadsel.

Natuurlijk heeft het te maken met op het juiste moment tegensturen en de pedalen op de juiste manier gebruiken. Maar bij deze snelheid, op zo’n smalle weg, moet je werkelijk alles goed doen om er ongeschonden uit te komen. De video begint in slow motion en daarna wordt alles nog een keer op werkelijke snelheid afgespeeld, dan is het helemaal indrukwekkend. Respect!

Video: Knappe save in een Porsche 996 GT2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

3 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Tuned - Crawford Performance Subaru BRZ Turbo

Tuned – Crawford Performance Subaru BRZ Turbo

Peugeot 208 GTI Review

Peugeot 208 GTI Review