in

2018 Porsche Cayenne Turbo haalt 307 km/h

Vroeger was 300+ kilometer per uur het terrein van de allersnelste hypercars, maar tegenwoordig zijn 2 ton zware SUV’s ook in staat om dit soort snelheden te halen.

De 2018 Porsche Cayenne Turbo is uitgerust met een 550 pk sterke V8 bi-turbomotor met Twin-Scroll-turbo’s. Het maximumkoppel van 770 Nm is al beschikbaar vanaf 1.960 tpm en de acceleratie is dan ook zeer indrukwekkend; van 0 naar 100 km/h duurt slechts 3,9 seconden met het optionele Chrono pakket.

Volgens de fabrikant uit Stuttgart heeft de Cayenne Turbo een topsnelheid van 286 km/h, maar zoals we in deze video van AutoTopNL kunnen zien loopt de SUV door tot 307 kilometers per uur. Is dit bergafwaarts, zit er 20 km verschil in de teller en GPS, of loopt de Cayenne Turbo gewoon harder dan opgegeven?

De topsnelheid haalt de Cayenne overigens in de zesde versnelling, de zevende en achtste versnellingen zijn overdrives om beninzeverbruik te verminderen.

Video: 2018 Porsche Cayenne Turbo haalt 307 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vrachtwagen-tikt-Opel-aan-de-kant-op-A4

Vrachtwagen tikt Opel aan de kant op A4

McLaren Senna gespot op de Nurburgring

Gaat de McLaren Senna een aanval doen op het ‘Ring Record?