in

2018 Lamborghini Urus Review

De Lamborghini Urus kost 278.844 euro in Nederland, maar is desondanks niet aan te slepen. Als je nu één Urus bestelt, krijg je de 650 pk, 850 Nm sterke Super SUV pas over twee jaar. Autovisie-redacteur Werner Budding zocht uit of de nieuwe bestseller van Lamborghini het wachten waard is.

De Super SUV uit Sant’Agata Bolognese wordt uitgerust met een 4,0-liter twin turbo V8-motor, een variant uit de Volkswagen Audi Group maar volgens Lamborghini-directeur Stefano Domenicali nieuw ontwikkeld. Dankzij deze krachtige motor zit de Lamborghini Urus in 3,6 seconden op 100 km/h en vanuit stilstand naar 200 km/h doet hij in slechts 12,8 seconden. De topsnelheid bedraagt 305 km/h.

De Urus is door Lamborghini volgestopt met technische snufjes voor optimale rijeigenschappen ongeacht de ondergrond. Zo is er uiteraard vierwielaandrijving maar ook vierwielsturing, een actief stabilisatiesysteem, luchtvering en de grootste koolstof-keramische remschijven die men kon vinden. Daarnaast zijn er maar liefst zes rijmodi beschikbaar voor de bestuurder, drie voor offroad en drie voor op asfalt.

Werner Budding testte de 2.200 kg zware Urus op het circuit van Vallelunga en op de wegen rondom Rome. De oplettende kijker ziet al snel dat de review bestaat uit promotionele beelden van Lamborghini zelf, aangevuld met de feedback van Budding. Geeft niets, het is alsnog een interessante rijtest van wat nu al de meest succesvolle Lamborghini gaat worden.

Video: 2018 Lamborghini Urus Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

snelste Audi S3 ter wereld op de kwart mijl

Deze brute Audi S3 is een 7-second car

Gestolen Mazda 6 vlucht met 200 kmh over A12

Gestolen Mazda 6 vlucht met 200 km/h over A12