in

Lamborghini Urus paradeert door Rome

De Lamborghini Urus staat op het punt te verschijnen in de showrooms en om de ‘Super Sports Utility Vehicle’ goed onder de aandacht te brengen ging de Urus van december tot en met april op wereldtournee. Natuurlijk werd de hoofdstad van Italië ook bezocht en daar heeft Lamborghini deze promotievideo van gemaakt.

CEO Stefano Domenicali verwacht 2018 af te sluiten met minstens 1.000 verkochte exemplaren van de Lamborghini Urus. De SSUV moet de totale jaarproductie van Lamborghini flink gaan opschroeven, men verwacht 7.000 stuks wat een verdubbeling is van het huidige productieaantal.

De Lamborghini Urus wordt aangedreven door een 4.0-liter V8-turbomotor met 650 pk en 850 Nm koppel. 100 km/h gaat in 3,6 seconden en als SSUV genoeg ruimte heeft tikt hij 305 kilometer per uur aan. Koolstof-keramische remschijven zorgen voor de benodigde remkracht, want met 2.200 kilogram is de Urus bepaald geen lichtgewicht.

De Lamborghini Urus heeft natuurlijk vierwielaandrijving en zelfs meesturende achterwielen, wat voor een wendbaarder rijgedrag zorgt. Standaard gaat 60 procent van het vermogen naar de achterwielen en als je echt aan het stampen bent kan dat oplopen naar 87 procent.

De prijs van de Lamborghini Urus in Nederland is 278.844 euro.

Video: Lamborghini Urus paradeert door Rome

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

TracKing RC01 Hillclimb

De TracKing is een 445 kg wegend hillclimb monster

Honda Civic Type R Topsnelheid

Honda Civic Type R op de Autobahn