in

Lamborghini Urus SUV gespot

In 2012 schreven we dat het eerste exemplaar van de Lamborghini Urus in 2017 op de markt zou komen. We zaten er niet ver vandaan, het wordt begin 2018 maar de eerste modellen zijn al wel gespot op de Nürburgring Nordschleife.

De Super SUV wordt uitgerust met een 4,0-liter twin turbo V8-motor met een vermogen van 650 pk. Wie denkt dat deze motor geleend is van Audi heeft het mis, volgens Lamborghini-directeur Stefano Domenicali is de motor compleet nieuw. De Urus zal ook als plug-in hybride op de markt komen en in 2018 moeten er 1.000 exemplaren van gebouwd worden. In 2019 moet de productie opgevoerd worden naar 3.500 exemplaren, dat is net zoveel als er in 2016 aan Huracáns én Avantadors geproduceerd werd.

De SUV van Lamborghini is meteen krachtiger dan de concurrentie, Bentley Bentayga heeft 608 pk, Porsche Cayenne Turbo S 570 pk en de verwachtte Jaguar F-Pace SVR zal ook rond de 570 pk krijgen. We zijn benieuwd of de topsnelheid hoger ligt dan de 301 km/h van Bentley.

Video: Lamborghini Urus SUV gespot

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Renault-Trezor-Concept

Renault TreZor Concept bij Villa d’Este 2017

Max Gordon in Stadium Super Truck

Deze 8-jarige knul gaat nu al los in Stadium Super Trucks