in

De Bentayga wordt de snelste SUV ooit

Steeds meer fabrikanten van sportauto’s gaan SUV’s maken omdat dit een zeer winstgevende markt is. Porsche harkt al jaren bakken met geld binnen dankzij de Cayenne en ook Jaguar, Lamborghini, Ferrari en Bentley zijn bezig geweest of bezig met een SUV.

Bentley is in de laatste fase van ontwikkeling van de Bentayga, in mijn ogen zeker niet de mooiste SUV en met de meest verschrikkelijke naam in heel de autobranche. Onder de motorkap van deze Bentley ligt een nieuwe twin-turbo 6.0-liter W12 TSI die 608 pk levert en 900 Nm koppel. Met zoveel kracht onder de kap is het geen wonder dat Bentley claimt de snelste SUV ter wereld te zullen produceren.

In deze promovideo zien we alvast hoe de digitale snelheidsmeter naar 301 kilometer per uur gaat tijdens een hoge snelheidstest op een oval. Eerlijk is eerlijk, best indrukwekkend als je bedenkt dat de Bentayga de aerodynamica van een flatgebouw heeft en ongeveer net zoveel weegt.

Video: Bentayga wordt de snelste SUV ooit

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Launch Control

Launch Control instellen duurt zo lang dat een Polo bijna wint

Formule Renault 2.0 Crash SIlverstone

Formule Renault 2.0 gaat airborne op Silverstone