in

Range Rover Sport SVR vs Porsche Cayenne Turbo

Een track battle tussen de Range Rover Sport SVR en de Porsche Cayenne Turbo, klinkt raar want wat hebben twee grote Sports Utility Vehicles te zoeken op het circuit? Maar het feit dat ze in 4.5 seconden naar 100 kilometer per uur sprinten zegt eigenlijk al genoeg.

Auto Express bracht ze bij elkaar om uit te vinden welke het snelst is op een circuit. De 2.500 kg wegende Range Rover SVR maakt gebruik van een supercharged 5,0-liter V8 gekoppeld aan een ZF achttraps versnellingsbak, 550 pk en 680 Nm koppel zorgen voor een topsnelheid van 260 kilometer per uur.
De 2.380 kg wegende Porsche Cayenne maakt gebruik van een twin turbo 4.8-liter V8 gekoppeld aan een Tiptronic achttraps versnellingsbak, de Duitse SUV is iets minder krachtig met 520 pk maar heeft meer koppel, 750 Nm. De topsnelheid van de Cayenne Turbo bedraagt 275 km/h.

Op papier is het verschil redelijk klein en dat maakt deze vergelijking alleen maar interessanter want dan komt het puur op rijeigenschappen aan. En dat verschil blijkt toch iets groter te zijn.

Video: Range Rover SVR vs Porsche Cayenne Turbo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Oldmobile Cutlass doet AWD burnout

Oldmobile Cutlass doet AWD burnout

Jon Olsson's Audi RS6 DTM

Jon Olsson’s Audi RS6 DTM