in

2019 BMW M135i xDrive Review

Het zat er al jaren aan te komen en de nieuwe BMW 1-serie is vanaf nu definitief een voorwielaandrijver. De M135i xDrive is het topmodel uit het 1 Serie-aanbod, maar is hij net zo goed als voorheen nu hij gebaseerd is op een voorwielaandrijver?

Alsof het afschaffen van achterwielaandrijving nog niet erg genoeg is voor puristen, er is ook geen ruimte meer voor een zescilinder onder de kap. De motor is nu dwars geplaatst in plaats van in de lengte en het is een 2.0-liter viercilinder turbomotor. Met 306 pk is hij iets minder krachtig dan de vorige uitvoeringen, maar doet nog altijd nul tot honderd kilometer per uur in 4,8 seconden.

De M135i krijgt standaard vierwielaandrijving met elektronisch gestuurde koppeling, hiermee bewandelt BMW dezelfde route als bijvoorbeeld de VW Golf R en Mercedes-AMG A35.

De M135i xDrive is te koop vanaf 60.766 euro.

Video: 2019 BMW M135i xDrive Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Limburgers gaan op de vuist na verkeersruzie

Limburgers gaan op de vuist na verkeersruzie

Hennessey GOLIATH 6X6

Hennessey GOLIATH 6X6 bewijst dat alles uit Texas groter is