in

2019 Porsche 718 Cayman GT4 Review

Met de Cayman GT4 had Porsche in 2015 opeens een enorme hit. Een rauwe sportwagen met 385 pk en een gemeen randje dat hem berucht én geliefd maakte. Volgens Porsche is de nieuwe generatie van de Cayman GT4 nu nóg beter en nog sneller!

De nieuwe, atmosferische 4,0-liter zescilinder boxermotor levert met 420 pk exact 35 pk meer dan de vorige GT4. Het maximumkoppel is gestegen tot 420 Newtonmeter en is beschikbaar tussen 5.000 en 6.800 tpm. Vanuit stilstand sprint de 718 Cayman GT4, die uitgerust is met een handbak, in 4,4 seconden naar 100 kilometer per uur en bereikt een top van 304 km/h.

Porsche heeft een aantal technische innovaties toegevoegd aan de nieuwe krachtbron, waaronder adaptieve cilinderbesturing. Als het vermogen maar gedeeltelijk wordt aangesproken, wordt de brandstoftoevoer op een van de twee cilinderbanken tijdelijk onderbroken, wat het brandstofverbruik verlaagt.

Een van de onderscheidende kenmerken van de nieuwe 718 Cayman GT4 is de verbetering van de aerodynamica. De aanpassingen die Porsche heeft gedaan aan de carrosserie zorgen voor vijftig procent meer downforce zonder de luchtweerstand nadelig te beïnvloeden. De voorkant van de Porsche heeft een grote splitter en zogeheten Air Curtains waarmee de luchtstroom zonder verstoringen langs de voorwielen wordt geleid. De nieuwe achtervleugel levert twintig procent meer downforce en de gewijzigde diffuser zorgt voor dertig procent meer druk op de achterwielen.

Porsche heeft de 718 Cayman GT4 voorzien van Active Suspension Management, wat de rijhoogte met 30 mm verlaagt op het circuit. Daarnaast is er Porsche Stability Management en Porsche Torque Vectoring aanwezig om de bestuurder wat te ondersteunen in het bochtenwerk.

Er is ook een optioneel Clubsport-pakket beschikbaar, met een stalen rolbeugel, een brandblusser en een zespuntsgordel voor de bestuurder. De 718 Cayman GT4 kost € 151.400

Autoweek mocht alvast proeven aan de nieuwe GT4 op het circuit van Knockhill en journalist Marco Gorter was razend enthousiast.

Video: 2019 Porsche 718 Cayman GT4 Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Top Gear Season 27 Episode 5

Top Gear Season 27 Episode 5

Onboard bij The Stig in de Toyota Supra

Onboard bij The Stig in de Toyota Supra