in

2020 Honda E Review

De Honda Urban EV Concept werd in 2017 gepresenteerd tijdens de IAA Frankfurt. Dit was een kleine, brede, agressief ogende hot hatch die wat ons betreft direct in productie genomen had moeten worden. Maar zoals fabrikanten wel vaker doen, werd de productieversie een stuk tammer dan de concept car.

Henry Catchpole test in deze video het uiteindelijke resultaat, de 2020 Honda E. Een elektrische auto met achterwielaandrijving en een perfecte gewichtsverdeling van 50:50. De elektromotor levert 154 pk en 315 Nm koppel waardoor de Honda E in 8,3 seconden naar 100 km/h accelereert en maximaal 145 km/h haalt. Het is dus geen hot hatch, dat is één ding wat zeker is.

Volledig opgeladen heeft de Honda E een bereik van 222 km, die daalt tot 210 km wanneer de Honda uitgerust is met 17-inch velgen. Het is dus een stadsauto die prima geschikt is voor woon-werkverkeer, maar voor lange afstanden moet je vaker stoppen bij een laadstation. Met een 50 kW oplader wordt 80 procent van de capaciteit bereikt in 30 minuten.

Het interieur is een combinatie van stijlen. Overduidelijk geïnspireerd door de jaren ’70, maar met een hele reeks schermen uit 2020 die het gehele dashboard in beslag nemen. Er zijn twee achterdeuren, maar als je achterin wilt zitten moet je niet groter zijn dan 1.60. De kofferbak blinkt ook niet uit in opslagruimte, maar dat is een logisch gevolg van het formaat auto.

Wil je weten hoe de Honda E rijdt en stuurt, bekijk dan hieronder de rijtest.

Video: 2020 Honda E Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Volkswagen Golf 2 heeft 950 pk op de voorwielen

Deze Volkswagen Golf 2 heeft 950 pk op de voorwielen

Bestuurder rijdt tegen de richting in de snelweg op

Bestuurder rijdt tegen de richting in de snelweg op