in

2020 Toyota GR Yaris Review

Deze homologatiespecial van Gazoo Racing is iets speciaals en Henry Catchpole nam de 262 pk sterke Toyota Yaris mee naar een plek waar hij zich erg thuis voelt; het zuiden van Wales.

De GR Yaris beschikt over een 1,6-liter driecilinder turbomotor met 262 pk en 360 Nm koppel, uitsluitend gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Toyota beweert dat de nieuwe GR Yaris in staat is om in minder dan 5,5 seconden een snelheid van 100 km/h te halen en een topsnelheid heeft van 230 kilometer per uur.

Voor de GR Yaris hebben de Japanners het koetswerk speciaal ontwikkeld. Met een breedte van 181 cm is de GR Yaris aan de achterkant zo’n 5 centimeter breder en de daklijn ligt maar liefst 9,1 centimeter lager. Er is gebruik gemaakt van koolstofvezel polymeer en aluminium, waardoor de hot hatch maar 1.280 kilo weegt.

De prijs voor dit Japanse bommetje in Nederland is 50.000 euro. Een stuk duurder dan in de landen om ons heen, maar dat zijn we inmiddels wel gewend.

Video: 2020 Toyota GR Yaris Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze 4-rotor Mazda RX-7 Raceauto is straatlegaal

Deze 4-rotor Mazda RX-7 Raceauto is straatlegaal

Mercedes GLA blokkeert uitgang pitstraat op Interlagos

Mercedes GLA blokkeert uitgang pitstraat op Interlagos