in

2021 Audi RS e-tron GT Review

Audi staat op het punt om hun eerste volledig elektrische RS-auto uit te brengen. Mat Watson van CarWow heeft de spreekwoordelijke sleutels van het prototype in handen en maakt kennis met de Audi RS e-tron GT!

De Grand Tourismo wordt aangedreven door twee elektromotoren die samen 600 pk leveren, maar in ‘overboost-modus’ die je twee seconden lang kunt gebruiken beschikt de RS e-tron GT over 650 pk! Daarnaast is er een koppel van 850 Nm en sprint de Audi naar 100 km/h in 3,5 seconden.

Audi heeft in de vlakke bodem van de auto een 93kWh-accupakket geïnstalleerd wat zorgt voor een geclaimd bereik van 400 kilometer. Dat haal je natuurlijk niet als je constant 250 kilometer per uur rijdt, wat de topsnelheid is van de RS e-tron GT. Wat de prijs betreft, die is in Nederland nog niet bekend maar gok op ongeveer 150.000 euro.

Eind dit jaar start de productie zodat de eerste modellen in 2021 leverbaar zijn. Of de 2021 Audi RS e-tron GT in de smaak valt bij Mat, zie je in zijn review hieronder.

Video: 2021 Audi RS e-tron GT Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nieuwe Hypercar Ferrari

Werkt Ferrari aan een nieuwe hypercar?

Porsche 911 GT3 RS krijgt Bosozoku-stijl uitlaat

Porsche 911 GT3 RS krijgt Bosozoku-stijl uitlaat