in

2022 Rivian R1T Review

De Rivian R1T is de eerste productieauto van het merk Rivian. Het bedrijf werd in 2009 opgericht met het doel om sportwagens te produceren, maar een investeerder uit Saoedi-Arabië had andere plannen. Pick-up trucks!

Na de Saoedische investeerder volgde er twee andere grote bedrijven, in 2019 besloten ook Ford Motor Company en Amazon een samenwerking aan te gaan met Rivian. Ford bouwt samen met Rivian aan nieuwe elektrische auto’s en Amazon heeft een order geplaatst voor 100.000 elektrische bestelwagens. Deze productie is verspreid over een meerdere jaren, in 2024 krijgt Amazon de laatste afgeleverd.

Maar Rivian focust zich niet alleen op bestelwagens voor Amazon, zo bracht het bedrijf in 2021 twee auto’s uit voor de normale burger. De R1T, een pick-up truck, en de R1S, een SUV. Deze 2 elektrische wagens laten zien dat verduurzaming absoluut niet saai hoeft te zijn!

De mannen van Throttle House, Thomas en James, testen de nieuwe R1T in hun nieuwste video en vergelijken hem met de Ford F-150 Lightning, Chevrolet Silverado EV en de GMC Hummer EV. De enige andere drie elektrische pick-up trucks.

De R1T weegt ruim 3.000 kg, om dit gewicht vooruit te krijgen heeft iedere band zijn eigen elektromotor. De vier elektromotoren zijn samen goed voor zo’n 800 pk, waardoor de zware SUV toch bijzonder snel is. De pick-up heeft een 0-100 sprint van drie seconden in huis! Het is en blijft natuurlijk een elektrische auto, maar dat maakt het voor een pick-up niet minder speciaal!

Video: 2022 Rivian R1T Review

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Ferrari F1-75 jubileum

Ferrari presenteert jubileumauto F1-75

Seat Ibiza Cupra

Op de Rollenbank – Seat Ibiza 1.4 TSI Cupra