in

2024 Nissan GT-R vs 2009 Nissan GT-R

Throttle House heeft weer een nieuwe aflevering gemaakt van ‘Old vs New‘, ditmaal met de Nissan GT-R in de hoofdrol. Hoewel het leeftijdsverschil tussen de twee GT-R’s maar liefst 15 jaar is, zijn beide Nissan’s van de R35-generatie. Dat is vrij uniek in Old vs New, want normaal gesproken zit er minstens één generatie verschil tussen.

Dat dit met de Nissan GT-R niet het geval is, komt doordat de R35-generatie een van de langst lopende modellijnen ter wereld is. De leveringen van de R35 GT-R begonnen op 6 december 2007 in Japan, dat is alweer 17 jaar geleden! In ruim anderhalve decennia is de Nissan GT-R lichtjes geëvolueerd met wat kleine designupdates, meer vermogen en een verfijning van de aandrijflijn en ophanging. Maar in de basis is de R35 GT-R voor 95% hetzelfde gebleven.

Thomas en James van Throttle House hebben voor deze aflevering de Nissan GT-R T-Spec uit 2024 en de Nissan GT-R uit 2009 gebruikt om te laten zien hoe de R35 door de jaren heen is ontwikkeld. Is het de moeite waard om $85.000 te besparen en voor een 15 jaar ouder exemplaar te gaan met een hogere kilometerstand? Of is de nieuwe uitvoering van de R35 GT-R significant beter om mee te rijden?

Video: 2024 Nissan GT-R vs 2009 Nissan GT-R

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Tesla Cybertruck vs Lamborghini Urus

Tesla Cybertruck vs Lamborghini Urus in kwart mijl dragrace

De geluksvogels op de Nordschleife in 2023

De geluksvogels op de Nordschleife in 2023