in

De 275 pk Hyundai i30 N rijdt best goed volgens deze review

Een Hyundai hot hatch? Yep, in juli introduceerde Hyundai de I30 N, de eerste productieauto onder het nieuwe N-label. De letter N staat voor Nürburgring waar Hyundai een testcentrum heeft en waar de hot hatch tot in extremis werd getest en ontwikkeld.

De i30 N is verkrijgbaar in 2 varianten, de standaardversie of met het Performance Pack. Het verschil tussen de twee uitvoeringen bedraagt €3.000, daarvoor krijg je 25 pk extra, een extra verlaagd onderstel, 19″ wielen en speciale Pirelli P-Zero N-banden, grotere remschijven, een elektronisch limited slipdifferentieel, een actief uitlaatsysteem en een extra stabilisatorstang aan de achterzijde.

De 2.0-liter turbomotor onder de motorkap levert met het Performance Pack 275 pk, 378 Nm koppel en zorgt voor een sprint van nul naar honderd kilometer per uur in 6.1 seconden. De Hyundai I30 N Performance Pack kost in Nederland €45.495,-

CarWow test in onderstaande video de nieuwe hot hatch uit Zuid-Korea en is aangenaam verrast door de rijk uitgeruste I30 N.

Video: Hyundai i30 N Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC-2017-Crash-Special

WRC 2017 – Crash Special round 1-10

Even-gas-geven-met-de-vrachtwagen

Even gas geven met de vrachtwagen