in

360 pk Volkswagen Lupo haalt ruim 255 km/h op Autobahn

Zelfs in zijn krachtigste vorm, de Volkswagen Lupo GTi, beschikte de kleine hatchback over niet meer dan 125 pk. Het zwarte exemplaar in deze video heeft echter bijna drie keer zoveel vermogen, dankzij een 2.0-liter turbomotor die erin is gelepeld.

Die viercilinder is ook niet helemaal standaard en levert al fluitend 360 pk op de voorwielen, gekoppeld aan een zesversnellingsbak. In standaardtrim weegt de Lupo GTi ongeveer 975 kg, maar zelfs met de grotere viercilindermotor ligt het gewicht van dit exemplaar nauwelijks boven de 1.000 kg.

AutoTopNL nam de getunede Lupo GTi mee naar de Autobahn om de limiet van de kleine Volkswagen op te zoeken. Die limiet ligt aardig ver, op een onbegrensd stuk snelweg jaagt de bestuurder de auto naar 255 kilometer per uur. Gemeten via GPS-app Dragy want de teller is iets minder nauwkeurig.

De VW Lupo oogt bij hoge snelheden wel wat nerveus en de dempers lijken kneiterhard. Geen comfortabele top speed run dus, maar wel imponerend!

Video: Volkswagen Lupo haalt ruim 255 km/h op Autobahn

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Citroën C1 waagt kansloze vluchtpoging

Citroën C1 waagt kansloze vluchtpoging

Ilirska-Bistrica Hillclimb 2023 - Top 15

Ilirska-Bistrica Hillclimb 2023 – Top 15