in

Deze Twin Engined VW Lupo heeft 1.800 pk

Het concept van een tweemotorige auto is behoorlijk extreem. De exemplaren die we gezien hebben, Golf, MX-3 en 205 GTI, waren dan ook wilde en complexe machines. Deze tweemotorige “Volkswagen Lupo” is een bijzonder extreem voorbeeld, met een gecombineerd vermogen van 1800 pk en een set enorme Hoosier drag slicks.

Deze Lupo is gebouwd door DOP Motorsport uit Roemenië en maakt gebruik van twee 2.0-liter TFSI viercilinder turbomotoren, één voorin en één achterin. Beide vuren 900 pk op hun aandrijfassen af met behulp van hun twee DSG-versnellingsbakken. In de meest agressieve modus ondervond de bestuurder van deze ‘Frankenstein Lupo’ zoveel torque steer dat de auto niet in een rechte lijn te houden was op de Santa Pod Raceway in Engeland.

Het vermogen werd door de bestuurder daarom teruggeschroefd naar 1.200 pk waardoor er uiteindelijk een tijd van 9,22 seconden bij 257 km/h op het scherm verscheen. Geen onaardige tijd voor op de kwart mijl, zeker gezien de complexiteit van de machine. We zijn benieuwd hoeveel sneller de Lupo nog kan gaan als de resterende 600 pk wel te controleren is.

Video: Twin Engined Volkswagen Lupo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Lamborghini SIAN

Lamborghini Sián is de eerste hybride supercar van het merk

Peugeot-bestuurder eist plekje op de linkerbaan

Peugeot-bestuurder eist plekje op de linkerbaan