in

Deze 6-Rotor BMW M6 is pure magie!

In Zuid-Afrika hebben Quinton Meyer en Zweli Petse de afgelopen maanden flink gesleuteld aan hun project car, een BMW M6 met onder de kap een 3,9-liter 6-rotor! Dit is niet zomaar een engine swap, want normaal gesproken (in de RX-7 en RX-8) heeft een wankelmotor maar 2-rotors. Een 4-rotor wankelmotor is al speciaal maar een 6-rotor is dus drie wankelmotor aan elkaar!

Wankelmotoren leveren veel vermogen, hebben weinig draaiende onderdelen, zijn licht en revven net zo snel als superbikes. Dus waarom rijden we niet allemaal auto’s met wankelmotoren? Nou, ze schijnen nogal veel onderhoud te eisen, veel olie en benzine te verbruiken en leveren nauwelijks koppel. Nu heb ik niet zoveel verstand van wankelmotoren, maar dit is de algemene perceptie. Of dit klopt vraag ik graag aan de kenners hier!

Wat ik wel weet is dat wankelmotoren GEWELDIG klinken, deze BMW 6-Rotor rijdt niet eens maar van het stationaire toerental alleen krijg ik al kippenvel. Ik kan niet wachten om meer video’s en specificaties van deze machine te zien!

Video: 6-Rotor BMW M6

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

2 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Wat een prachtig project! Dit is toch wel een beetje de droom-klus van iedere sleutel fan. Wij hebben wel al een aantal M3’s op de werkplaats gehad, maar bij mb carservice hebben we nog geen M6 onder handen mogen nemen. Hebben jullie ook nog een vervolg filmpje?

    Met vriendelijke groet,

    Maickel

Reageer op deze video

Australiër stopt om te tanken tijdens achtervolging

Australiër stopt even om te tanken tijdens achtervolging

f1-2016-crashes

Formule 1 2016 – Crash compilatie