in

Deze Lexus met 4-Rotor, Turbo en Nitrous is monsterlijk!

Carl Thompson uit Nieuw-Zeeland heeft een bijzondere en extreem gave driftauto. De Lexus GS300 beschikt normaal gesproken over de welbekende 2JZ-motor, maar Carl heeft de Supra-motor ingeruild tegen een wankelmotor van Mazda.

De motor is opgebouwd uit een kwartet van CBR-geprepareerde rotors en behuizingen, rondom een Precision Engineering vier-rotor krukas. Om nog meer vermogen uit de motor te halen is er een BorgWarner turbocharger geïnstalleerd, die bij een turbodruk van 1.5 bar in staat is om 1.000 pk uit de wankelmotor te halen. Alsof dat nog niet genoeg is beschikt deze Lexus ook over een Nitrous Oxide System, goed voor een extra 300 pk wanneer de bestuurder het nodig heeft.

Carl’s driftmachine is door Speedhunters uitgebreid gedocumenteerd, dus mocht je echt alle technische details van deze schreeuwende Lexus willen weten dan moet je zeker hun site bezoeken. Wil je gewoon het gejank en de brute kracht van deze wankelmotor horen, dan moet je onderstaande compilatievideo bekijken. Voor het echte driftwerk even doorspoelen naar 6 minuten.

Video: Lexus met 4-Rotor, Turbo en Nitrous

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mat Blauwe LaFerrari

Mat Blauwe LaFerrari komt zo uit Maranello rollen

BMW 330Ci alternatief voor E46 M3?

Is de E46 BMW 330Ci een betaalbaar alternatief voor de M3?