in

720 pk Toyota AE86 bezoekt Shelsley Walsh hillclimb

DriftWorks AE86 is een driftmonster dat drie zeer speciale ingrediënten samenvoegt: een buizenframe-chassis van een oude NASCAR, een atmosferische 7.4-liter LSx V8-motor en de iconische carrosserie van de Toyota AE86 in Trueno-uitvoering.

De baas van DriftWorks, Phil Morrison, nam zijn creatie mee naar Retro Rides Gathering 2019 op de Shelsley Walsh hillclimb. Normaal gesproken komt deze brute AE86 in actie op brede circuits, niet op een smalle heuvelweg. Toch probeerde Phil een mooie demonstratie te geven en waar mogelijk de kont van de Toyota een beetje dwars te gooien.

Met 720 pk bij 1200 kg is de DriftWorks Hachi-Roku nogal een ‘handful’ zoals de Engelsen dat zo mooi kunnen zeggen. “Glad you enjoyed the DW86 show. The car is an absolute handful so I wouldn’t want to push much harder than I did on that third go. I got out the car shaking :D”, aldus Phil na afloop van de demo.

Video: 720 pk Toyota AE86 bezoekt Shelsley Walsh hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Onboard Ferrari 512 BBLM tijdens pole lap op Monza

Onboard Ferrari 512 BBLM tijdens pole lap op Monza

Chauffeur Omega Logistics duwt hem er gewoon tussen

Chauffeur Omega Logistics duwt hem er gewoon tussen