in

Driftworks’ V8 Toyota AE86 Burns Rubber

DriftWorks introduceerde begin dit jaar hun V8-aangedreven Toyota AE86, een 700 pk monster dat uitkomt in het British Drift Championship. Deze Toyota Corolla AE86 bewijst wederom dat de V8-motoren van General Motors de driftsport echt aan het overnemen zijn, een paar jaar geleden zou er nog een turbomotor in het vooronder hebben gelegen.

De Driftworks Toyota AE86 werd in april voor het eerst getest en is sindsdien flink doorontwikkeld, zo is de LS1 motor vervangen door een LSX omdat de eerste motor maar aandrijfassen bleef slopen! De auto is nog steeds niet helemaal af maar heeft desondanks al naam gemaakt in de sport.

Het Amerikaanse Speedhunters ging op bezoek bij DriftWorks voor een shoot met de AE86, daarvoor was ook wat bewegend materiaal nodig en dus liet de DriftWorks V8 Toyota AE86 zijn spierballen zien.

Video: Driftworks’ V8 Toyota AE86 Burns Rubber

Rolling Burnout

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Review van de RWD 2014 Renault Twingo

Review van de RWD 2014 Renault Twingo

WRC - Rally Australia 2014 Highlights

WRC 2014 – Rally Australia Highlights