in

73-jarige baas vliegt met Porsche 911 SC over Monte Carlo Rally Stage

In 1978 won Porsche de Monte Carlo Rally voor het laatst. Ter ere van dit 40-jarig jubileum nam Porsche een aantal journalisten mee naar het zuiden van Frankrijk om in te stappen bij de winnende 911 SC en diens coureur, Jean-Pierre Nicolas.

Henry Catchpole mocht namens Carfection plaatsnemen naast de inmiddels 73-jarige coureur om een van de stages na te spelen. Porsche had voor alle journalisten kopieën gemaakt van de originele pacenotes zodat zij de coureur konden ondersteunen, maar Jean-Pierre Nicolas wuifde dit weg en vond dat Henry gewoon moest genieten.

Ondanks zijn respectabele leeftijd en de pijnlijke gewrichten waar Jean-Pierre de avond ervoor nog over klaagde, ging hij voluit met de Porsche 911 SC over de niet afgesloten wegen rondom Monte Carlo. Vanaf het moment dat je op play klikt is er nog een introductie van 2 minuten, maar dat is zeker de moeite waard om te horen en daarna is het echt genieten!

Video: Jean-Pierre Nicolas in Porsche 911 SC

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volvo rijdt frontaal tegen vrachtwagen

Volvo-bestuurder overleeft frontale klap tegen vrachtwagen

Roller-Coaster-From-Hell-drift-jump

Roller Coaster From Hell is de gaafste driftbocht ter wereld!