in

750 pk Audi TT RS Plus blaast naar 305 km/h

De eigenaar van deze brute Audi TT RS Plus heeft zijn auto flink onder handen genomen. Hij heeft er bijna €150.000 ingestopt om de Audi naar zijn wens te maken en het vermogen meer dan te verdubbelen.

De 2.5-liter vijfcilinder turbomotor is gemodificeerd door ene Zeljko Vrhovac. Geen idee wie dat is maar hij heeft de motor voorzien van gesmede zuigers, aangepaste nokkenassen, een bewerkte cilinderkop en een Loba Motorsport High Pressure Fuel Pump om de dorstige motor van voldoende brandstof te voorzien.

Daarnaast is de standaard turbo vervangen door een Garret GTX3582R turbocharger met een 90mm inlaat. Het resultaat van deze aanpassingen na een software remap van Rrahmani Performance is 750 pk. Om ervoor te zorgen dat de Audi ook weer veilig tot stilstand komt is het keramische remsysteem van de Audi R8 GT gemonteerd. Sommige claimen dat dit de snelste TT RS van Europa is, maar wij denken dat deze 900 pk TT RS nog iets sneller is.

In de video hieronder zien we hoe Hung’s TT RS zijn spierballen toont op de Autobahn en 305 kilometer per uur haalt. Als bonus hebben we ook een uitgebreide review toegevoegd van deze brute Audi.

Video: 750 pk Audi TT RS Plus blaast naar 305 km/h

Cars with Luke

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Roller-Coaster-From-Hell-drift-jump

Roller Coaster From Hell is de gaafste driftbocht ter wereld!

Losgeslagen-wiel-knalt-op-tegemoetkomende-Nissan

Losgeslagen wiel knalt op tegemoetkomende Nissan