in

Deze 800 pk Cadillac Escalade laat muscle cars achter zich

Hennessey Performance staat bekend om Amerikaanse muscle cars nog sneller te maken. Zo zagen we onlangs hoe de Camaro ZL1 Exorcist met 1.000 pk een topsnelheid van 349 km/h bereikte. Maar wat gebeurt er als je een Cadillac Escalade SUV laat tunen door Hennessey?

De in Texas gebaseerde tuner heeft een HPE800-pakket ontwikkeld voor de Escalade dat de SUV transformeert in een 800 pk sterk bakbeest. Dat is bijna een verdubbeling aan vermogen ten opzichte van standaard. Hennessey bereikt dit door onder andere een 2.9-liter supercharger toe te voegen aan de 6.2-liter V8-motor met als resultaat dat de Escalade in 3.7 seconden naar 100 kilometer per uur sprint en de kwart mijl in 11.7 seconden afrond. Niet slecht voor een bijna 2.700 kg wegende SUV.

Om te demonstreren hoe snel de Hennessey Escalade is heeft men een dragrace georganiseerd tegen de 650 pk sterke Camaro ZL1 1LE. Hoor die Cadillac eens bulderen zeg!

Video: 800 pk Hennessey Escalade

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW M6 op de rollenbank

Op de Rollenbank – BMW M6 Gran Coupe

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #8

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #8