in

800 pk Ford Model A Hot Rod met Prototype-wielen

Mike Burroughs heeft een aantal waanzinnige project cars op zijn naam staan, waaronder de E28 BMW 5-serie genaamd Rusty Slammington. Maar deze project car van hem is nog veel extremer, een Ford Model A Hot Rod gebouwd voor SEMA 2018.

Van de oorspronkelijke Model A uit 1931 is maar weinig over, eigenlijk alleen de cabine en de neus. Al het andere is door Mike bij elkaar gezocht en gebouwd. Voorin ligt een Ford Coyote V8-motor met supercharger, goed voor 800 pk. De Hot Rod weegt maar 1.000 kg en is volgens Mike “terrifying to drive“.

Zoals je aan de titel al ziet zijn de wielen vrij bijzonder. Die zijn namelijk afkomstig van een Mazda DPI Prototype, waarmee geracet wordt in het IMSA SportsCar Championship. De Michelin Motorsport regenbanden zijn 329 mm breed en geven de Model A een brute uitstraling.

In onderstaande Build Biology laat Mike alle ins en outs zien van zijn nieuwste Hot Rod.

Video: Build Biology – Ford Model A Hot Rod

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Kay Ferrari GTC4Lusso is Paars

Zie hoe Jay Kay’s Ferrari GTC4Lusso paars gespoten wordt

Hoe goed kennen Max en Pierre elkaar.

Hoe goed kennen Max en Pierre elkaar?