in

800 pk VW Golf TFSI-R debuteert met winst op Rampa da Falperra

De tweede ronde van het Europese Bergkampioenschap vond plaats op het meer dan 5 km lange hogesnelheidsparcours in Braga. Duizenden toeschouwers zorgden voor een unieke sfeer langs het parcours en zagen Karl Schagerl en zijn 800 pk sterke Volkswagen Golf TFSI-R de winst pakken op Rampa da Falperra.

Het was voor de Oostenrijker de eerste keer dat hij het Portugese parcours bezocht. In de eerste run raakte hij nog de vangrails met de Golf TFSI-R, waardoor er een DNF achter zijn naam kwam. Maar tijdens de 2e en 3e run was de 800 pk, 982 kg wegende Volkswagen onverslaanbaar. Karl was 8 seconden per run sneller dan zijn naaste belager, waardoor de totaaltijd van de twee beste runs uiteindelijk 17 seconden sneller was dan de nummer twee! 

Karl staat twee ronden van het Europees Bergkampioenschap stevig aan de leiding in de toerwagenklasse. Zijn pure snelheid met de Mk2 Golf op Rampa da Falperra kun je hieronder aanschouwen.

Video: 800 pk VW Golf TFSI-R pakt winst op Rampa da Falperra

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klokje Rond - BMW E46 M3 met 312.221 Km

Klokje Rond – BMW E46 M3 met 312.221 Km

De nieuwe Nissan Z getest door Matt Farah

De nieuwe 2022 Nissan Z getest door Matt Farah