in

850 pk Mustang CS850GT is een goed alternatief voor de Shelby GT500

Zoals jullie ongetwijfeld weten wordt de Shelby Mustang GT500 niet in Europa geleverd. De beroemde muscle car wordt door Ford enkel verkocht in Noord-Amerika, Mexico en het Midden-Oosten. Dat komt door de strenge emissienormen in Europa, waar de supercharged 5,2-liter V8-motor niet aan voldoet.

Natuurlijk kun je zelf de Shelby GT500 via grijze import naar Europa halen en proberen op kenteken te krijgen, maar dat is een prijzig traject. De Britse tuner Clive Sutton biedt wellicht een mooi alternatief, de Mustang CS850GT. De door Sutton aangepakte Mustang GT is voorzien van een 5.0-liter V8-motor met Whipple Supercharger, intercooler en een nieuw uitlaatsysteem. Het resultaat van deze aanpassingen is 850 pk en 900 Nm koppel!

Dit is maar liefst 410 pk meer dan de reguliere Mustang GT en waar de Shelby een zeventraps transmissie met dubbele koppeling heeft, is de Mustang CS850GT handgeschakeld. Naast de motorische aanpassingen beschikt de getunede Mustang van Sutton over nieuwe ophanging, anti-rollbars en remmerij.

Visueel lijkt de Mustang CS850GT wel enigszins op de Shelby GT500, met zijn carbon fiber diffuser, achtervleugel, voorbumper en vele koelopeningen. Hoewel het in deze video niet echt aan bod komt, is het interieur ook opgeleukt met carbon fiber accenten.

Met een prijs vanaf 115.000 pond, omgerekend €134.000, is de Sutton Mustang CS850GT zeker niet goedkoop. Maar aangezien de Mustang GT in Nederland al €105.000 kost, is het verschil ook niet schokkend voor 410 pk extra.

In onderstaande video van Carfection gaat Henry Catchpole op pad met de muscle car om te zien hoe de auto zich gedraagt op Britse wegen.

Video: Mustang CS850GT Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen ID. Buzz gespot vlak voor wereldpremière

taycan porsche

Porsche Taycan Sport Turismo glijdt door Duitse Alpen!