in

930 pk Lancer Evo 9 is een waar kanon op Sternberk Hillclimb

De Sternberk Hillclimb ligt alweer een kleine twee maanden achter ons. We blikten al eerder terug op deze Hillclimb met een video van een Huracán SuperTrofeo Evo, maar we willen ook nog even stilstaan bij de Mitsubishi Lancer Evo 9 van Liridon Kalenderi.

De coureur uit Kosovo racet met een 2.3-liter turbocharged viercilinder die is opgevoerd tot 930 pk. Het gewicht van de Lancer Evo 9 is teruggebracht tot 1.130 kg en dan maakt het een waar kanon op de Tsjechische Hillclimb.

Dankzij een spectaculaire tweede run wist Kalenderi zich op de kaart te zetten in de Closed Cars klasse 1. Het gemiddelde van de twee runs op het bijna 8 km lange traject was snel genoeg om de derde plek te bemachtigen in deze competitieve klasse.

Beelden van deze vuurspuwende, turbofluitende Mitsubishi Lancer Evo op de limiet wilden we jullie niet onthouden. Wat gaat dat ding hard!

Video: 930 pk Lancer Evo 9 is een waar kanon op Sternberk Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
BMW E38 740

Op de Rollenbank – BMW 740i

Een kijkje in de machine shop van Red Bull Racing

Een kijkje in de machine shop van Red Bull Racing