in

Lamborghini Huracan SuperTrofeo EVO bij Sternberk Hillclimb

Het Lamborghini Super Trofeo-kampioenschap, waaraan vooral ‘gentleman drivers’ deelnemen, rijdt momenteel met de EVO2. Dat houdt dat de voorgaande EVO’s met pensioen gestuurd zijn en ingezet worden door privateers in andere kampioenschappen, zoals het FIA European Hillclimb Championship.

Jedrzej Szczesniak nam met zijn Huracan SuperTrofeo EVO deel aan de vijfde ronde in Sternberk, Tsjechië. De Poolse coureur wist zichzelf in de schijnwerpers te zetten door de vijfde plaats te behalen in de Closed Cars klasse 1. Een uitstekende prestatie op een parcours waarop Jedrzej nog nooit gereden had.

In de video hieronder zien we de 620 pk sterke raceauto het bijna 8 kilometer lange parcours beklimmen. Geniet van het geluid van de 5.2-liter V10 en de snelheid waarmee de Lamborghini tussen de vangrails door vliegt. Bijna 240 km/h op top!

Video: Lamborghini Huracan SuperTrofeo EVO bij Sternberk Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Koenigsegg Regera herrovert 0-400-0 record

Koenigsegg Regera herovert 0-400-0 record

De Motorsport Crashes van 2023 week 21

De Motorsport Crashes van 2023 week 21