in

70-jarige racet met Lamborghini Huracan SuperTrofeo

De Spaanse Hillclimb-legende José Antonio Lopez Fombona is nu 70 jaar oud, maar dat zou je niet zeggen als je hem bezig ziet in zijn Lamborghini Huracan SuperTrofeo.

Met meerdere nationale kampioenschappen en tal van podiumplaatsen in het European HillClimb Championship, is Fombona een ervaren rot in Hillclimb. Tijdens Rampa de Boticas 2021 behaalde hij nog een 3e plaats in de toerwagencategorie.

De 620 pk sterke raceauto is aangepast voor Hillclimb met een veel grotere splitter, bredere side skirts en enorme diffuser. Deze aerodynamische aanpassingen in combinatie met de atmosferische V10-motor maken het een spectaculaire verschijning op de bergwegen in het noorden van Portugal.

Er zijn overigens wel meer ‘bejaarden’ in Hillclimb. Rupert Schwaiger is 72, Rod Millen is 70 en zo zijn er nog wel wat heren op leeftijd.

Video: 70-jarige racet met Lamborghini Huracan SuperTrofeo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nederlander crasht met gehuurde M2 op de Nordschleife

Nederlander crasht met gehuurde M2 op de Nordschleife

Block mag ook proeven aan de Audi V8 Quattro DTM

Block mag ook proeven aan de Audi V8 Quattro DTM