in

850 pk Toyota Celica Pikes Peak crasht op Leadfoot Hillclimb

Deze auto zullen de liefhebbers onder jullie vast wel kennen; Rod Millen’s Toyota Celica Pikes Peak-versie. In 1994 vestigde deze auto een record op de Pikes Peak Hill Climb toen de weg nog niet geasfalteerd was, met een tijd van 10:04.06 minuten. De 850 pk sterke Toyota Celica won uiteindelijk 3 verschillende edities van het prestigieuze evenement (1994, 1996 en 1997) en versloeg meerdere malen de Suzuki Escudo van Nobuhiro Tajima.

Tegenwoordig organiseert Rod Millen zijn eigen hillclimb, tijdens het Leadfoot Festival in Nieuw-Zeeland. Natuurlijk nam de organisator zelf ook deel aan de race en het beroemde duo streed om de overwinning en behoorde tot de 4 snelste auto’s van het evenement. Helaas ging het tijdens de Top 10 Shootout mis, zoals je aan het einde van deze video kunt zien.

De Toyota Celica Pikes Peak is een carbon fiber silhouette met buizenframe welke wordt aangedreven door een turbocharged 2.1-liter viercilinder die 850 pk levert. Het vermogen gaat naar alle vier de wielen waardoor de 880 kg wegende raceauto van bocht naar bocht schiet.

Video: Toyota Celica Pikes Peak crasht op Leadfoot Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari FF 320 kmh

Zie de Ferrari FF over de Autobahn cruisen met 300+

Franse Top Gear speelt beroemde scene na met nieuwe Toyota Supra

Franse Top Gear speelt beroemde scene na met nieuwe Toyota Supra