in

Mazda RX-7 3-rotor op de Leadfoot Hillclimb

Ook dit jaar waren Andy Duffin en zijn Mazda RX-7 3-rotor van de partij op het Leadfoot Festival. Het duo behaalde de Top 10 shootout, maar kon daarin geen vuist maken tegen de veel krachtigere, vierwielaangedreven Hillclimb-monsters. Een achtste plaats, als enige achterwielaangedreven auto in de Top 10, was het resultaat.

De 1996 FD RX-7 heeft een unieke 3-rotor 20b-motor gebouwd door Green Brothers Racing. De atmosferische, peripheral ported wankelmotor levert 520 pk aan de achterwielen en gebruikt een TTi Industries sequentiële zesbak. De ophanging is afkomstig van Fortune Auto en Endless Brakes zorgen voor de remkracht.

Zoals je ziet beschikt de RX-7 over een serieus aerodynamisch pakket, speciaal ontwikkeld om mee te doen aan de World Time Attack Challenge in Sydney. De Mazda is dan ook afgesteld voor een breed en vloeiend circuit, niet voor een krappe en bochtige hillclimb zoals Leadfoot. Desondanks perste Andy het uiterste uit zijn schreeuwende Mazda en was slechts 0,1 seconden langzamer dan zijn tijd van vorig jaar. Dan heb je de limiet wel bereikt!

Video: Mazda RX-7 3-rotor op de Leadfoot Hillclimb

Mazda RX-7 3-rotor op de Leadfoot Hillclimb

Wat vond je van deze video?

10 Points
Upvote Downvote

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.