in

Peugeot 207 MC2 op de Leadfoot Hillclimb

Als je Autostrada.TV al langer volgt, dan komt de Peugeot 207 MC2 je ongetwijfeld bekend voor. Alex Kelsey´s Mad Creation 2 (MC2) hebben we vaker in actie gezien en een rallyauto aangedreven door een 450 pk sterke Formule Renault 3.5 V6-motor is niet iets wat je snel vergeet.

De machine werd ontwikkeld voor rally en heeft vrijwel alles gewonnen wat er in Nieuw-Zeeland te winnen viel. De afgelopen jaren kwam de MC2 weinig in actie, maar voor het Leadfoot Festival 2020 stofte Alex zijn monster af en vocht zich naar een vijfde plaats in de Top 10 Shootout.

De MC2 is een volledig op maat gemaakte machine, met een buizenframe en een koolstof/glasvezel carrosserie die nagebootst is op basis van een Peugeot 207. De 1000 kg wegende rallyauto heeft dus een in het midden gemonteerde Formule Renault V6, die alle vier de wielen aandrijft middels een SADEV-versnellingsbak met flippers achter het stuur. De MC2 is in staat om in 2,6 seconden naar 100 km/h te sprinten en bereikt 200 km/h in 7 seconden.

Het gejank van de atmosferische zescilinder is ongekend voor een rallyauto, zet je speakers dus gerust wat harder!

Video: Peugeot 207 MC2 op de Leadfoot Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2020 Land Rover Defender getest

2020 Land Rover Defender getest

Stuk metaal vliegt vanuit het niets door voorruit

Stuk metaal vliegt vanuit het niets door voorruit