in

Max Verstappen test FR 3.5 en wordt Red Bull Junior

Het zat eraan te komen dat Max Verstappen opgepikt zou worden door een Formule 1 team, de vraag was alleen nog welk team. Gister kwam het nieuws naar buiten dat de 16-jarige Nederlandse coureur per direct is opgenomen in het Red Bull Junior Program.

“We verheugen ons bekend te kunnen maken dat Max Verstappen onze uitnodiging om zich bij het Red Bull Junior Team te voegen heeft geaccepteerd. Dit is per direct en de 16-jarige Nederlandse coureur zal zijn seizoen in het FIA Formula 3 European Championship komend weekend op de Nürburgring voortzetten als Red Bull Junior bij het Van Amersfoort Racing team. Aansluitend zal hij in november deelnemen aan de prestigieuze Macau Grand Prix.”

Max Verstappen staat momenteel tweede in het FIA Formula 3 European Championship achter Lotus Junior Esteban Ocon. De jonge Limburger is bezig aan zijn eerste seizoen in de autosport nadat hij in 2013 alle records verbrak in de kartsport, tweevoudig Europees kampioen en wereldkampioen. Na twee opeenvolgende hattricks op Spa-Francorchamps en de Norisring staat de teller op dit moment – met nog drie ronden in het kampioenschap te gaan – op zeven overwinningen en vier podiumplaatsen. Daarnaast zegevierde de 16-jarige Max dit jaar in de Zandvoort Masters.

De goede band met het Red Bull Junior Team bestaat al sinds lange tijd en vijf jaar geleden zat Jos Verstappen, als vader en begeleider, al voor het eerst op het hoofdkantoor in Oostenrijk. Hoe de carrière van Max verder zal verlopen is nog niet duidelijk, gaat hij eerste Formule Renault 3.5 rijden of wordt meteen de stap naar Formule 1 gemaakt bij Torro Rosso? Direct overstappen naar de Formule 1 is vroeg na slechts één jaar autosportervaring, maar aan de andere kant als die mogelijkheid komt wil je hem dan laten schieten?

Vast staat dat Nederland met Max Verstappen een exceptioneel talent heeft, waar veel F1 teams interesse in hadden. We gaan er vanuit dat de juiste keuzes worden gemaakt en dan zien we het wel. Een groot compliment ook voor Jos, die als vader en als coach de afgelopen jaren belangrijke keuzes heeft gemaakt en zijn zoon gebracht heeft waar hij nu is. Een korte video van Max eerste test met een Formule Renault 3.5 zie je hieronder.

Video: Max Verstappen test FR 3.5 en wordt Red Bull Junior

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari California T klinkt zo slecht nog niet

Ferrari California T klinkt zo slecht nog niet

Ferrari aan het werk op Nordschleife met F12 Berlinetta

Ferrari aan het werk op Nordschleife met F12 Berlinetta