in

Max Verstappen flikt het weer, hattrick op Norisring

Jullie zullen het ongetwijfeld al gehoord en gelezen hebben maar misschien nog niet de highlights gezien, Max Verstappen heeft het namelijk wederom geflikt. Na zijn hattrick op Spa-Francorchamps wist de Nederlander ook alle drie de races op de Duiste Norisring te winnen. Zijn zes overwinningen op rij hebben ervoor gezorgd dat de achterstand op Ocon is teruggelopen tot 74 punten, halverwege het seizoen is alles dus nog mogelijk.

Na de races in Hongarije hebben vader en zoon Verstappen met het Van Amersfoort Racing Team om de tafel gezeten en besproken welke dingen verbeterd moeten worden. Hierna is men gaan testen op het circuit van Monza en daar zijn belangrijke stappen gemaakt met de auto, Max Verstappen heeft het vervolgens keurig afgemaakt door maximaal te scoren in zes races.

Op de Norisring, in het voorprogramma van het DTM, kwalificeerde Max zich als tweede voor de eerste race en pakte pole positie voor races twee en drie. Bij de start van de eerste race verloor de Limburger nog drie plekken en kwam als vijfde over de streep na de eerste ronde. Maar in het resterende gedeelte van de race wist Max vier plekken goed te maken en het weekend te beginnen met een overwinning.

De tweede race werd verreden in natte omstandigheden, zo nat zelfs dat de race heel even werd onderbroken met een code rood. Toen de heftige race voorbij was werd de race hervat en wist Verstappen in de resterende 8 ronden een voorsprong op te bouwen van zes seconden. Naaste concurrent Ocon kreeg een drive-trough voor ‘Causing a collision’ en finishte daardoor buiten de punten. Ook de derde race wist de Van Amersfoort coureur van start tot finish te domineren.

De volgende FIA Formule 3 races staan gepland op 12 en 13 juli op de Moscow Raceway.

Video: Formule 3 Highlights Norisring met hattrick Verstappen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2014 - Houston Highlights

IndyCar 2014 – Houston Highlights

Petrolicious - Ferrari 312PB

Petrolicious – Ferrari 312PB