in

Max Verstappen Heerst op Spa-Francorchamps

Mocht er iemand nog twijfelen aan het talent van Max Verstappen dan is die twijfel na ronde 5 van het FIA Formula 3 European Championship definitief weggenomen. Op het circuit van Spa-Francorchamps, in het voorprogramma van het WTCC, reden de jonge talenten drie races op het beroemde circuit en Max Verstappen wist alle drie de races te winnen.

De Van Amersfoort Racing coureur kwalificeerde zich als tweede, tweede en vijfde voor de races. Enigszins teleurgesteld was de 16-jarige Limburger over het mislopen van de pole positions, maar hij besefte zich ook dat je op het lange rechte stuk naar Les Combes daardoor wel een mooie slipstream kunt pakken. Zo geschiedde het ook in race 1, pp het rechte stuk na Eau Rouge weet Max door een slipstream Esteban Ocon en Antonio Fuoco voorbij te steken. Max gaat als leider Les Combes in, terwijl achter hem klassementsleider Ocon in aanraking komt met Fuoco waardoor de Fransman voor de eerste keer dit seizoen uitvalt. In de laatste ronde moet Max de Oostenrijker Lucas Auer nog afhouden maar dit lukt perfect en de eerste overwinning op Spa-Francorchamps is een feit.

Ook de tweede race op zaterdag werd gewonnen door Verstappen Junior, die door fans werd gesteund met een spandoek waarop stond: ‘Overtaking is still an art’, een verwijzing naar het spandoek van zijn vader. Bij de start van de tweede race moet Max zijn positie verdedigen tegen Ocon, maar na Eau Rouge zet hij het vizier al op de leidende Gustavo Menezes. Zijn Van Amersfoort Racing teamgenoot schiet bij het aanremmen van Les Combes rechtdoor en Verstappen neemt direct de leiding over. Ook Ocon weet Menezes te passeren en in deze slagvolgorde finishen de coureurs 35 minuten later ook.

De laatste Formule 3 race van het weekend vindt plaats op zondag, Max Verstappen moet als vijfde vertrekken en heeft voor de eerste bocht al twee coureurs ingehaald. Een ronde later plaats Max een aanval op Bryant-Meisner en de leidende Ocon.”Ik passeerde hen beiden in Le Combes, na een goede slipstream. Eerst kwam ik naast Bryant-Meisner en toen dacht ik ‘nu moet ik Ocon ook meteen pakken’, want ik zat dicht op hem. Je krijgt maar weinig kansen, dus die moet je ook grijpen.”
Ocon en Verstappen vechten de hele race om de leiding en wisselen meermaals van positie maar steeds weet de Nederlander de Fransman te passeren en af te houden van zijn derde zege van het weekend.

Door zijn hattrick is Max met 155 punten opgeklommen tot de derde positie in het kampioenschap, achter de leidende Ocon (268 punten) en Blomqvist (174 punten). Bekijk hieronder de highlights van het F3 weekend in België.
Bron en Foto: Verstappen.nl

Video: Hattrick voor Max Verstappen op Spa-Francorchamps

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jeep Vliegt over Geparkeerde Trailer

Jeep Vliegt over geparkeerde trailer

Ferrari F12 TRS in al zijn glorie

Ferrari F12 TRS in al zijn glorie