in

Deze 450 pk sterke Peugeot MC2 is te snel voor het WRC

Alex Kelsey’s “MadCreations2” hebben jullie vorig jaar al eens kunnen aanschouwen, maar nu heeft ook Matt Farah een video van de Peugeot gemaakt.

Alex Kelsey heeft zijn “MadCreations2” zelf gebouwd met behulp van een aantal experts, vrienden en familie. Van buiten lijkt het een Peugeot 207, maar dat is slechts uiterlijk vertoon. Alex heeft de panelen namelijk zelf van kevlar en carbon fiber gemaakt en vervolgens gemonteerd op zijn zelfgebouwde chassis. De motor is ook geen 1.6-liter turbomotor van Peugeot, maar een in het midden geplaatste 3.5-liter V6 van RenaultSport, dezelfde motor die ook werd gebruikt in de World Series by Renault.

Met 450 pk bij een gewicht van 1.000 kg heeft de MC2 genoeg power in huis om 100 km/h te bereiken in slechts 2.6 seconden. De topsnelheid is slechts 200 kilometer per uur, maar die wordt wel behaald in zeven seconden, wat vergelijkbaar is met de McLaren P1.

En dan is er nog het geluid van de Peugeot MC2, dat moet je gewoon horen. Spoel even door naar 50 seconden en zet je speakers vol open!

Video: De 450 pk sterke Peugeot MC2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

R34 GTR acceleratie

Moeders wordt een beetje misselijk van R34 GTR acceleratie

Onboard Gulf Mirage GR8

Onboard met een Gulf Mirage GR8 op Laguna Seca