in

Deze 20B Mazda RX-7 won de RWD-klasse op Leadfoot Festival

Vorige week zagen we hoe Alister McRae een 800 pk sterke Subaru Impreza WRC naar de snelste tijd stuurde op het Leadfoot Festival. De jongere broer van Colin klokte 47,99 seconden en was daarmee de allersnelste. Deze 20B Mazda RX-7 eindigde buiten de overall top 3, maar won wel de RWD-klasse.

Deze raceauto is gebouwd door en eigendom van Andy Duffin van Triple Rotor Racing. De Mazda RX-7 is in de eerste plaats een Time Attack-machine, aangedreven door een atmosferische 20B 3-rotor die 520 pk produceert en een redline van 10.500 tpm heeft. De RX-7 is tevens uitgerust met een Nitrous Oxide System waardoor de wankelmotor een boost krijgt van ongeveer 200 pk.

Zoals je ziet beschikt de RX-7 over een serieus aerodynamisch pakket, speciaal ontwikkeld om mee te doen aan de World Time Attack Challenge in Sydney. Op de krappe hillclimb van het Leadfoot Festival wist Andy zijn Mazda in 51,8 seconden naar de finishstreep te sturen en daarmee de RWD-klasse te winnen.

Video: 20B Mazda RX-7 op Leadfoot Festival

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Evolutie van de Dodge Charger

De Evolutie van de Dodge Charger

Aston Martin Lagonda All-Terrain Concept

Aston Martin Lagonda All-Terrain Concept is groot en luxe