in

991 GT3 RS achtervolgt AMG GT R op de ‘Ring

De Porsche 991 GT3 RS en de Mercedes-AMG GT R worden regelmatig met elkaar vergeleken, zoals tijdens deze rijtest van Chris Harris. Beide auto’s staan hun mannetje op het circuit en toen de bestuurder van deze 991 GT3 RS ingehaald werd door een AMG GT R besloot hij direct de achtervolging in te zetten.

Waar de Porsche de beschikking heeft over 500 pk en 460 Nm koppel, is de AMG GT R aanzienlijk in het voordeel met 585 pk en 700 Nm koppel. Dit voordeel buit de Mercedes uit op de rechte stukken van de Nordschleife, maar de Porsche is lichter, heeft meer downforce en kan later in de remmen. Dit verschil is goed te zien in de video hieronder.

Op een geheel lege baan zal de Porsche ongetwijfeld de snellere van de twee zijn, aangezien de GT3 zonder RS maar 2 seconden langzamer was dan de rondetijd die de AMG GT R eind vorig jaar neerzette.

Video: 991 GT3 RS achtervolgt AMG GT R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-Benz AMG Hammer Wagon

Petrolicious – Mercedes-Benz AMG Hammer Wagon

Lexus IS250 op de rollenbank

Op de Rollenbank – Lexus IS250